Wednesday, December 16, 2015

Shopping

Kalau nak pergi berjalan je confirm la banyak benda di fikiran yang takde..kan? So sebab aku akan pergi China in January, dan dah riki-riki ramalan kaji cuaca diorang kata sejuk sampai negatif, so.. kenalah winter shopping. haha..

Obviously, I never own a winter jacket..sebab tak pernah pergi negara 4 musim, and of course duduk dekat Malaysia takkan nak beli winter jacket saja-saja buat simpanan kan..membazir. Little did I know, the jacket price is so damn expensive.. aku budget bawah RM200..tp in your dream je lah memang tak ada. Kalau tak beli, the most tebal wear that I have is a cardigan. habis takkan nak duduk tempat tak sejuk je..Knowing me, dah google dah tempat mana nak pergi merayau. haha

So, nasib baiklah JPO tu tak jauh mana. so, last Saturday, I pergi JPO dengan harapan nak cari black colour jacket je, tp takde saiz la..yang ada colour army green, so boleh la..sebat je. cantik la jugak.. aku tak nak yang ada bulu-bulu tp diorang kata boleh cabut (noob gila) so, okaylah, I buy that. and a 24" luggage and also a set of heat inner wear. almost RM700 dah melayang kat situ. Kalau tak jadi pergi boleh mati ye.. Also pergi uniqlo beli inner wear. tp kat situ ada promo RM49.90/shirt so I buy 2. dah dekat RM 1000 untuk baju dan luggage

Semalam pula pergi AEON Kulaijaya, pergi DAISO nak cari heat pack and glove. so dapat 2 gloves and I beli banyak juga heat pack and terbawa-bawa beli vacuum bag sebab memikirkan yang jacket tu gedabak sesuai dengan saiz badan kalau masuk luggage je dah penuh. So kena shrink

Dekat dalam AEON nak beli panties dan Bra, terkejut ye, dulu panties scarlet 3helai baru RM10 sekarang RM25. Dulu tu taklah lama sangat 2 tahun lepas, dalam masa 2 tahun naik 2.5x gila.. bukanlah aku tak ganti panties dua tahun sbb beli kat kedai lain kot tu tak perasan.. oh my God, ada benang emas ke 3 helai sampai RM25. Bra, paling murah RM20..saiz aku ye.. lepasni memang beli kat pasar malam aje la. memang terasa sampai tersedak tengok harga. Lepas tu pergi round area socks ambik la yang tebal sikit.And cari-cari seluar tidur yang elok cuma ada brand scarlet plus 2 helai RM80.. Kejam mata jelah bayar. Dalam tu juga pergi Trio cari t-shirt buat tidur. nampak pulak seluar jeans RM31 ada saiz, terus aku rembat. haha


Ada few la lagi nak beli macam scarves, then visa maybe ok kot sebab orang tu kata kalau ada apa-apa dia call Isnin tp ni dah Rabu, it is a good sign, Alhamdullilah. This 25th December buat doa selamat sikit and kenduri arwah. Sambut birthday adik and congratulations to him and our cousin Alisha dapat 5A and Natasha dapat 6A in PT3. Cake semua dah order.

later sambung lagi ok..

No comments: